Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Ninge în Maramureș. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste. Unde viscolește ninsoarea și spulberă zăpada.

Stratul de zăpadă măsura până la 65 cm la Cavnic, 59 cm în Pasul Gutâi, 58 cm la Firiza, 50 cm în Baia Borșa, 43 cm la Băiuț și Poiana Borșa, 34 cm la Târgu Lăpuș, 33 cm la stația meteo Iezer, 21 cm la Sighetu Marmației, 20 cm în Baia Mare, 17 cm la Ocna Șugatag. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. E gheață la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râul Someș.

Majoritatea sectoarelor de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Sunt tronsoane de drum care au partea carosabilă acoperită cu un strat de zăpadă frământată. Pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 181, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 10 utilaje și s-au împrăștiat 37 tone de material antiderapant și 600 litri clorură de calciu.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Sunt tronsoane de drumuri în zona de deal și de munte care au pe alocuri partea carosabilă acoperită cu un strat de zăpadă frământată. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 35 utilaje și s-au răspândit 296 tone de material antiderapant.

Vremea va fi în general închisă. Pe arii extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări locale îndeosebi la munte, unde va viscoli ninsoarea. Izolat vor fi condiții de ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade. Cele minime, între -4 și -1 grad.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 13 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.