Cerul este acoperit. Ninge în zona de munte. Se semnalează ceață pe DN1 C si E58. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 80 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. În Pasul Prislop vântul prezintă intensificări temporare cu viteze de până la 70 km/h.

Stratul de zăpadă măsura până la 40 cm la stația meteo Iezer, 39 cm la Firiza, 36 cm în Pasul Gutâi și la Cavnic, 29 cm în Baia Borșa, 28 cm în Poiana Borșa, 28 cm în Baia Mare, 25 cm la Târgu Lăpuș, 18 cm la Ocna Șugatag, 17 cm la Sighetu Marmației. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. E gheață la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râurile Lăpuș și Someș.

Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu zăpadă frământată astfel: DN1 C și E58 – grosimea cuprinsă între 1-3 cm; DN18, Pasul Gutâi – între 1-3 cm; DN18 și DN19 la Sighetu Marmației – până la 1 cm; DN18 la Petrova – până la 1 cm; DN18 și DN17C la Vișeu de Sus – până la 1 cm; DN18, Pasul Prislop, între km 140 și km 156 -partea carosabilă este curată și umedă, iar între km 156 și km 181 – stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm; DN18B – până la 1 cm.

S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 38 utilaje și s-au împrăștiat 147 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. În zonele de munte sunt sectoare de drum acoperite de zăpadă frământată. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 37 utilaje și s-au răspândit 449 tone de material antiderapant. Sunt utilaje în trafic care acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă pe sectoarele de drumuri naționale și județene.

Vremea va fi astăzi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitații mixte, favorizând producerea de polei. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare care vor avea viteze de 45-55 km/h. În zona montană înaltă va sufla tare, cu viteze care vor depăși 90-100 km/h. Va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Izolat se va semnala ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 6 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.