Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș: -20 grade Celsius. Acum, cerul este parțial acoperit în zona de munte și senin în rest. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte.

Stratul de zăpadă măsura până la 55 cm la stația meteo Iezer, 43 cm în Pasul Gutâi, 40 cm la Băiuț, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Târgu Lăpuș, 17 cm la Ocna Șugatag, Baia Mare și la Sighetu Marmației. E gheață pe malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Nistru, Suciu, Cavnic și Firiza. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara și Lăpuș.

Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și uscat. Cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 7 utilaje și s-au împrăștiat 41 tone de material antiderapant. S-a lucrat cu freza pentru lărgirea tronsoanelor de drum în zonele montane. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și parțial umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 27 de utilaje și s-au răspândit 48 tone de material antiderapant. S-au efectuat lucrări pentru lărgirea părții carosabile.

Azi vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea și dimineața. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și -5 grade. Cele minime, între -18 și -14 grade. Izolat până spre -20 de grade. În zonele joase, se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Cum va fi vremea în Maramureș până în 30 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.