Cerul este parțial acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste.

Stratul de zăpadă măsura până la 54 cm la stația meteo Iezer, 41 cm în Pasul Gutâi, 36 cm la Băiuț, 35 cm la Cavnic, 27 cm în Baia Borșa, 25 cm la Poiana Borșa, 21 cm la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 15 cm la Ocna Șugatag, 13 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. E gheață la malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Nistru. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara, Someș, Lăpuș și Nistru.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. Cu excepția DN18 la Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, DN19 și DN17C, unde – pe partea carosabilă – se găsește un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. În Pasul Prislop, între km 156 și km 181, carosabilul este acoperit de un strat de zăpadă frământată ce măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 36 utilaje și s-au împrăștiat 433 tone de material.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și uscat. În zonele de munte sunt tronsoane de drumuri cu partea carosabilă parțial acoperită de zăpadă. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 44 utilaje și s-au răspândit 1.162 tone de material antiderapant.

Vremea va fi astăzi rece, local geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros și, pe arii relativ extinse, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -3 grade. Cele minime, între -12 și -8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Cum va fi vremea în Maramureș până în 30 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.