Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste. În zona depresionară se semnalează precipitații sub formă de ploaie și burniță, care favorizează trecător depuneri de polei. În zona Baia Mare precipitațiile sunt mixte.

Stratul de zăpadă măsura până la 47 cm la stația meteo Iezer, 10 cm la Băiuț, 6 cm la Târgu Lăpuș, 5 cm la Sighetu Marmației și Cavnic, 4 cm la Firiza, 3 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag. Este gheață la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara și Suciu. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Suciu și Lăpuș.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Cu excepția DN18 și DN17C la Vișeu de Sus, unde partea carosabilă este uscată. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 7 utilaje și au împrăștiat 22 tone de material antiderapant și 100 litri de clorură de calciu. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 35 utilaje și s-au răspândit 237 tone de material antiderapant.

Vremea va fi astăzi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade. Cele minime între -6 și -3 grade. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei și seara, apoi va deveni variabil. Pe arii extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Local, îndeosebi la munte, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat, în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp.

Vântul va bate în general moderat, cu intensificări temporare cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h, trecător asociate cu ninsori în general slabe. În zona montană înaltă vântul va sufla cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.