Cerul este acoperit, ninge la Borșa. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 200 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 180. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste, unde viscolește ninsoarea și spulberă zăpada.

Stratul de zăpadă măsura până la 47 cm la stația meteo Iezer, 10 cm la Băiuț, 9 cm în Baia Borșa, 8 cm la Cavnic și în Pasul Gutâi, 6 cm la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 4 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Cavnic și Firiza. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa și Lăpuș.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed, dar sunt tronsoane de drum pe care se semnalează depuneri de polei. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 20 de utilaje și au împrăștiat 157 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 36 de utilaje și s-au răspândit 770 tone de material antiderapant.

Vremea va fi astazi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade. Cele minime, între -6 și -4 grade. Cerul va fi temporar noros. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte, unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Izolat, se va semnala ceață asociată izolat cu depunere de chiciură.

Sursa informațiilor: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.