Cerul este acoperit, fulguiește în zona de munte. Cad precipitații mixte în restul teritoriului (lapoviță și burniță). Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 162 și km 175. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste.

Sunt utilaje în trafic care acționează cu material antiderapant pentru combaterea poleiului. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Șugatag -8 grade. Stratul de zăpadă măsura până la 47 cm la stația meteo Iezer, 9 cm la Băiuț, 8 cm în Baia Borșa, 7 cm la Târgu Lăpuș, 6 cm la Sighetu Marmației, Cavnic și în Pasul Gutâi, 4 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Cavnic și Firiza. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Lăpuș și Suciu.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat și umed. Sunt tronsoane de drum pe care se semnalează polei. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 17 utilaje și au împrăștiat 123 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 32 utilaje și s-au răspândit 282 tone de material antiderapant.

Vremea se va încălzi astăzi în județ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 1 grad, iar cele minime între -4 și -2 grade. Cerul va fi temporar noros. Va ninge pe arii extinse, îndeosebi în cursul serii și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări locale îndeosebi noaptea, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane cu rafale ce vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Pe arii restrânse se va semnala ceață asociată izolat cu depunere de chiciură.

Sursa informațiilor: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

DESCOPERĂ ȘI:
Anul Nou ”pe stil vechi” începe cu un popas în zăpadă | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.