Cerul este senin în zona înaltă de munte, respectiv acoperit în rest. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare pe creste.

Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș -18 grade, -17 grade la Borșa, -15 grade la Sighetu Marmației și Cavnic, -14 grade în Baia Mare și la Ocna Șugatag. Stratul de zăpadă măsura până la 45 cm la stația meteo Iezer; 7 cm la Târgu Lăpuș; 6 cm la Cavnic, în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmației; 5 cm în Baia Mare, Firiza și Ocna Șugatag. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Cisla, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cavnic, Firiza și Nistru. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Lăpuș și Suciu.

Traficul rutier se fesfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat și uscat. Sunt tronsoane de drum în zona înaltă de munte care au partea carosabilă curată și parțial umedă. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 2 utilaje și au împrăștiat 3 tone de material pentru a preveni/combate formarea poleiului în zona podurilor, podețelor. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 4 utilaje și s-au răspândit 24 tone de material antiderapant.

Vremea va fi astăzi deosebit de rece. Cerul va fi temporar noros și, pe arii restrânse, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera trecător zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 si -3 grade. Cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, se vor situa între -8 și -4 grade. Pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Sursa informațiilor: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

 

DESCOPERĂ ȘI:
La pas, prin zăpezi de început de an | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.