Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări în zona de munte.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat în zona de șes, curat și parțial uscat în zonele de deal, respectiv curat și umed în zona de munte. S-a acționat cu un utilaj și patru tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. Angajații SC Drumuri și Poduri au intervenit cu doua utilaje și au răspândit 13 tone de material antiderapant.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade. Cele minime, între 3 și 6 grade. Cerul va fi mai mult noros. Local, seara și noaptea va ploua slab. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat. Cu intensificări temporare îndeosebi la munte.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: eZiarultău.

ACTUALIZARE

Pentru intervalul 9 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 18.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică. Aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte. La altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45-55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60-80 km/h. Cu viteze mai mari, de peste 90 km/h, în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 15 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.