Asociația Culturală ”Istoria din casă în casă” oganizează a doua ediție a concursului internațional de eseuri ”Treasure Hunt – Istoria din casa mea”.

Dacă ai între 14 și 19 ani și dorești să trăiești și tu experiența de a fi un Sherlock contemporan, cum au făcut numeroșii concurenți din ediția precedentă, ești invitat să participi la ediția din acest an. Concursul se adresează elevilor români de pretutindeni.

”Ne propunem să construim împreună căile de înțelegere a secolului al XX-lea, în special prin intermediul obiectelor cotidiene și să îi ajutăm pe elevi să descopere lucruri noi despre ei, despre familia lor, dar și despre patrimoniul național material și imaterial. Pornind de la istoria caselor și a familiilor noastre, intenționăm nu doar să punem bazele unei arhive de artefacte ale vieții cotidiene de secol al XX-lea disponibile tuturor, dar și să le contextualizăm și analizăm istoric, făcându-le accesibile unui public cât mai larg, adică, să ducem istoria, educația și cultura din casă în casă”, spun organizatorii.

Înscrierile rămân deschise până în 14 februarie 2022. Câștigătorii vor fi anunțați în 16 mai 2022.

Parteneri oficiali: Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti, Societatea de Științe Istorice din România, Contemporana.ro, Editura Humanitas.

Regulamentul și formularul de înscriere, aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală ”Istoria din casă în casă”

 

CITEȘTE ȘI:
Ești invitat la vânătoare! De peisaje citadine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.