Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu instituțiile partenere organizează anual programul Delegat de Tineret la ONU.

”Delegaţii de Tineret la ONU sunt tinerii care, în urma procesului de selecţie, devin reprezentanţii direcţi ai intereselor tinerilor români în cadrul Conferinţelor interguvernamentale, ca purtători ai mesajului tinerilor din România”, explică Ministerul Tineretului și Sportului.

Îți poți depune candidatura pentru a fi chiar tu Delegatul de Tineret al României la ONU, completând acest formular.

Procesul de selecţie este deschis tuturor cetăţenilor români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani la momentul depunerii candidaturii şi are trei etape:
1. Depunerea candidaturilor: aplicanţii vor depune dosarul de candidatură în perioada 13 iulie – 2 august;
2. Interviul: în urma evaluării aplicaţiilor sunt selectaţi 10 candidaţi, 5 de sex feminin şi 5 de sex masculin ce vor susţine un interviu faţă în faţă cu membrii comisiei de selecţie, conform respectării principiului egalităţii de gen;
3. Dezbaterea finală: în urma interviurilor sunt selectaţi 4 candidaţi: 2 de sex feminin şi 2 de sex masculin; aceştia participă la dezbaterea finală în urma căreia sunt selectaţi o fată şi un băiat care obţin statutul de Delegaţi de Tineret la Naţiunile Unite pentru sesiunea 2020 – 2021.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Tineretului și Sportului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.