Cetatea de Scaun a Sucevei poate fi vizitată cu ajutorul aplicației ZOOM: un muzeograf va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

”Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația Zoom, am adus copii din Suceava și Hunedoara <<împreună>>, în timp real, prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația Zoom o altă modalitate de a <<vizita>>, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun”, spun reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv. ”Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copiii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va <<conduce>> prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări”, explică organizatorii.

La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale didactice (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii își vor completa cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de Facebook a cetății.

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care va fi realizată conectarea. Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii se pot programa la numărul de telefon 0784-275644 sau pe adresa cetate@muzeulbucovinei.ro. Veți primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola pentru a vă putea conecta.

Sursă informații și foto: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.