Sprijină și promovează patrimoniul local printr-un proiect alături de tinerii și copiii din comunitate, aceasta este propunerea reiterată de Fundația Noi Orizonturi.

Începând cu anul școlar 2021/2022, programele Fundației Noi Orizonturi care împuternicesc tinerii din mediul rural să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor vin sub același acoperiș. GreenIMPACT, VIAȚA la țară, Edulab pentru ecoturism, Plante, Oameni și Povești Vindecătoare, Vânătoare de Comori, plus alte noutăți, se regăsesc acum sub umbrela Clubul Meseriilor Rurale.

Prin participarea la activități recomandate de Clubul Meseriilor Rurale, copii și tinerii își dezvoltă competențe necesare fie ca angajați responsabili, fie ca antreprenori creativi în activități destinate turismului rural, prietenoase cu mediul. Ajung să cunoască, să aprecieze și să valorifice patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut. Își dezvoltă abilități de secol XXI – creativitate, comunicare, design-thinking, tehnologii digitale, activism civic.

Sezonul de primăvară de la Clubul Meseriilor Rurale se desfășoară sub forma unui concurs de proiecte de serviciu în folosul comunității, organizat de către Fundația Noi Orizonturi. Scopul acestuia constă în sprijinirea financiară (cu fonduri de până la 2.000 de lei/proiect) a 40 de echipe formate din copii și adulți îndrumători, care implementează proiecte ce sprijină și promovează patrimoniul local, din mediul rural.

“Proiectul este o succesiune de acțiuni, realizate în mai multe unități de timp, care conduc către un portofoliu sau un rezultat prin care elevii pot demonstra că pot pune în valoare elemente de patrimoniu natural sau cultural”, se arată pe site-ul Clubului Meseriilor Rurale.

Oferta celor de la Fundația Noi Orizonturi implică 8 cursuri de specializare, online, asincron; 1 bootcamp de scriere de proiecte; 40 proiecte de finanțare 2000 lei/proiect; 1 consultant în dezvoltarea și scrierea de proiecte; 1 echipă de proiect care poate ajuta pe tot parcursul sezonului de primăvară din cadrul Clubului Meseriilor Rurale.

Ce aveți de făcut

1. Analizați și identificați nevoile comunității locale
2. Alegeți două dintre nevoile identificate alături de copii
3. Parcurgeți cursurile de specializare, online și asincron
4. Parcurgeți toate webinariile din bootcamp
5. Completați formularul de finanțare
6. Implementați proiectul alături de copii și comunitate
7. Raportați proiectul spre Fundația Noi Orizonturi

Toate detaliile, aici.

Sursă informații și foto: Fundația Noi Orizonturi

 

CITEȘTE ȘI:
Clubul Meseriilor Rurale, lansat în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.