Un nou tip de interacțiune cu domeniul atât de fascinant al geologiei este disponibil acum vizitatorilor Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare. ”Prin intermediul tehnologiei AR (realitatea augmentată) au fost recreate modul de funcționare a unui vulcan sau procesul de descoperire a unor fosile, fie ele de dinosaur, mamut sau broască țestoasă”, dau de veste reprezentanții muzeului.

Instalația, după cum era de așteptat, a suscitat un deosebit interes în rândul copiilor și adolescenților, aceștia putând – prin joacă – să înceapă să deslușească mecanismele de evoluție a unui vulcan sau anatomia scheletului unei fosile. ”Dispozitivul constă dintr-o parte materială reprezentată de un nisip special (mediul real) și o parte de generare electronică a imaginilor (partea virtuală). Prin suprapunerea în timp real a celor două medii iau naștere obiecte virtuale de o complexitate și expresivitate deosebite”, precizează sursa citată.

Dispozitivul a fost pus la dispoziția muzeului din Baia Mare, cu titlu de împrumut, de către chiar creatorul și constructorul lui, Vasile Majdik. Vechi colaborator al Muzeului de Mineralogie.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”

CITEȘTE ȘI:
Obiective culturale din Maramureș, pe harta Nopții Muzeelor la Sate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.