Google lansează în România programul ”Eroii Internetului”. ”Pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii trebuie să fie pregatiți să ia decizii înțelepte. Eroii Internetului îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre cetățenia digitală și securitatea online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere”, așa sună prezentarea programului.

Copiii sunt invitați să se joace pentru a deveni ”Eroii Internetului” și să pătrundă în tărâmul magic al Interland – un joc online plin de aventuri, prin care învățarea despre siguranța digitală și cetățenie devine interactivă și distractivă. ”Aici, copiii își vor ajuta colegii Internauți să lupte împotriva hackerilor, tentativelor de phishing, agresorilor și celor care împărtășesc prea multe, punând în practică abilitățile de care au nevoie pentru a fi buni cetățeni digitali”, se arată în prezentarea jocului.

Există și un Cod al Eroului pe Internet, care se bazează pe câteva reguli de bază:
• FII INTELIGENT PE INTERNET – Distribuie cu prudență!
• FII ALERT PE INTERNET – Nu te lăsa păcălit!
• FII PUTERNIC PE INTERNET – Securizează-ți secretele!
• FII AMABIL PE INTERNET – E cool să fii amabil”
• FII CURAJOS PE INTERNET – Dacă ai îndoieli, întreabă!

Există, de asemenea, resurse pentru siguranța digitală, construită atât pe instrumente de folosit acasă, în familie, cât și în clasă, alături de profesori și colegi.

Astfel, ”Ghidul Eroii Internetului pentru familii” oferă acestora instrumentele și resursele necesare pentru a afla despre siguranța și cetățenia online, acasă. ”Am creat acest ghid pentru familii, facilitând încorporarea și practicarea bunelor obiceiuri digitale în viața ta de zi cu zi. Plin cu sfaturi bune, acest ghid vă va ajuta pe dvs. și pe copiii dvs. să discutați, să învățați și să vă gândiți la siguranța online, împreună”, spun cei de la Google.

Programa Eroii Internetului” oferă educatorilor instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. ”Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit educatorilor să aducă cele mai pertinente discuții – și emoția jocului Interland – în sala de clasă. În programă sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru care au fost concepute pentru a completa jocul Interland”, precizează aceeași sursă.

Programul poate fi accesat aici.

Sursă informații și foto: Eroii Internetului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.