Peste 8 milioane de plicuri conținând scrisoarea anuală de informare ajung în aceste zile în cutiile poștale ale tuturor celor care contribuie la fondurile de pensii private (Pilonul II obligatoriu și Pilonul III facultativ).

Potrivit legii, toți administratorii fondurilor de pensii trimit în fiecare an, până cel târziu în 15 mai, către toți participanții la fonduri, scrisoarea anuală de informare, la ultima adresă poștală comunicată administratorului. Scrisoarea de informare conține detalii despre evoluția contului personal de pensie privata în anul precedent și despre situația financiară a administratorului.

”În premieră, în 2020, toți administratorii trimit această informare într-un plic de culoare verde, demers dublat de o campanie online de conștientizare a faptului că #pliculverde conține informațiile despre pensia privată. Astfel, pe toată durata lunii mai 2020, participanții vor primi online îndemnul de a căuta plicul verde în căsuța poștală, de a citi scrisoarea de informare anuală și de a intra în contact cu fondul de pensii prin crearea unui cont online și actualizarea datelor personale și a adresei postale”, informează Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Culoarea verde a fost aleasă pentru ca informarea anuală să fie ușor de reperat în corespondența pe care o primesc participanții, miza industriei fiind creșterea gradului de informare a acestora. Verdele a fost ales întrucât nu se regăsește în paleta cromatică de brand a niciunui administrator.

”Suplimentar scrisorii anuale de informare în formă tipărită, toți administratorii oferă participanților posibilitatea de a se informa online, pe baza unui cont accesibil cu user și parolă, cu privire la contul personal de pensie privată. De asemenea, administratorii sunt obligați de lege să furnizeze, la cererea participanților, orice detalii suplimentare despre tot ce înseamnă participarea la fondul de pensii sau despre datele cuprinse în scrisoarea anuală”, se mai precizează în comunicatul APAPR.

Campania de informare „Plicul Verde” este derulată de către Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România în parteneriat cu agenția Rogalski Damaschin PR și se va desfășura în online-ul românesc pe toată durata lunii mai 2020.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.pliculverde.ro si www.apapr.ro.

Sursă informații și foto: Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.