Azi și mâine în Maramureș e cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Sâmbătă și duminică va fi cod portocaliu.

11 iulie

În cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș, valul de căldură se menține și azi. Temperaturile maxime vor fi de 33-37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei e cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

12 iulie

Mâine, în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

În cea mai mare parte a țării va fi cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

13 și 14 iulie

Sâmbătă și duminică, în Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35-40 de grade, iar pe litoral de 32-35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova va fi cod roșu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.