Programul ”Permis pentru viitor” oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi. ”Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente”, menționează reprezentanții Fundației pentru Comunitate.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până în 24 ianuarie. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi și document despre nivelul studiilor absolvite.

Programul, ajuns la cea de-a opta ediție, este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Detalii și formularul de înscriere, aici.

Sursă informații: Fundația pentru Comunitate

CITEȘTE ȘI:
Liceenii, invitați la un concurs de planuri de afaceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.