Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) anunță organizarea concursului pentru acordarea bursei ”Micaela Eleutheriade”. Dosarul de înscriere se poate depune până în 5 iunie.

Bursa ”Micaela Eleutheriade” constă în darea spre folosinţă pe o perioadă de doi ani a unui apartament în București pentru a fi utilizat ca atelier de creație artistică.

Această bursă se acordă de către MNAR prin concurs public, pe o durată fixă de doi ani, unui absolvent de învăţământ superior de specialitate în domeniul picturii sau graficii, în vârstă de până la 35 de ani.

Dosarul de înscriere și solicitare a bursei ”Micaela Eleutheriade” va cuprinde următoarele documente:
a) Scrisoare de intenţie;
b) Curriculum vitae (format Europass);
c) Copie după actul de identitate;
d) Copie/ii după diploma/ele de studii absolvite, autentificate;
e) Două scrisori de recomandare din partea unui specialist / artist din domeniu, dintre care una din partea unei personalități din mediul academic/universitar;
f) Portofoliu: 10 fotografii ale lucrărilor personale, cu specificarea tehnicii, a dimensiunilor şi a datei execuţiei; cataloage de participare la expoziţii şi dosar de presă după caz, alte documente relevante privind activitatea sa.

Bursa se acordă de către un juriu pe baza unei proceduri de evaluare şi selecţie și a unui interviu.

Depunerea dosarelor de înscriere se poate face începând din 18 mai și până în 5 iunie, ora 13:00, în format digital, la adresa de e-mail secretariat@art.museum.ro, iar desemnarea câștigătorului se va face pe data de 25 iunie.

Mai multe detalii despre acordarea acestei burse găsiți în Regulamentul concursului.

Sursă informații și foto: Muzeul Naţional de Artă al României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.