Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat în premieră pentru România aplicația pentru telefonul mobil Ghișeul.ro. Astfel, românii au la dispoziție pentru plata taxelor și impozitelor aplicația disponibilă în App Store (Apple) și Google Play Store.

”Până acum, 1,5 milioane de români au ales să-și ușureze procesul de plată online către instituțiile statului”, se arată în comunicatul Ministerului Cercetării. Acum, cu câteva click-uri pe telefonul mobil, se vor putea plăti taxe, servicii publice, utilități sau amenzi cu zero comision la orice plată. ”Începând cu anul 2022, au fost adăugați aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create în fiecare zi. Menționăm faptul că în prezent există 1300 de instituții interconectate, de la nivel central și local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice în platformă”, menționează sursa citată.

Numărul total de tranzacții realizat prin intermediul platformei este de 9 milioane de plăți, în 2022 fiind procesate peste 3,7 milioane de tranzacții. În primele 30 de ore de la lansarea oficială, aplicația Ghiseul.ro a fost descărcată de peste 30.000 de ori, precizează reprezentanții Ministerului Cercetării.

Comunicatul integral, aici.

Sursă informații: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
S-a aprobat acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului Cloud Regional Nord-Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.