”O fi astronomia plină de nebuloase și numere astronomice, însă fizica aplicată, așa cum este oferită în tabăra de știință interactivă «Astronomicus», face ca toate lucrurile să capete sens. Dacă un adult ar participa la o astfel de tabără, după numai o oră ar ieși, alergând și țipând Evrika…” Așa este descrisă de organizatori tabăra de știință din luna iulie de la Planetariul Baia Mare.

Înscrierile se fac telefonic (0362-401921) sau la sediu (de marți până vineri, între orele 9.00 și 14.00). Taxa de participare este de 10 lei/zi, sesiunea fiind de patru zil. Intervale disponibile: 5-8 iulie, 12-15 iulie, 19-22 iulie, 26-29 iulie. Este permisă participarea la mai multe sesiuni, la alegere. Diferențierea pe grupe de vârstă este următoarea: grupa 1 (6-10 ani), cu prezentare între orele 9.00 – 12.00; grupa 2 (11-15 ani), cu prezentare între orele 12.00 – 15.00.

”Experimente cu aburi, cu magneți, curent electric, aer, apă, gaz, electromagneți – cu diversele forțe implicate și cu relevarea celor mai importante inovații din istoria civilizației… Nu este loc de plictiseală. Printre toate experimentele, găsim timp în fiecare zi și pentru astronomie, discuții serioase și privit prin telescop”, detaliază organizatorii.

Din cele trei ore zilnice ale sesiunii, două vor fi de aplicații interactive ale științei și una de astronomie (observații, filme documentare, astronomie culturală, simulări în cupolă și planetariul virtual etc.).

Sursă informații și foto: Planetariul Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Vești câte în lună și în stele de la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.