CFR Călători anunță că a luat măsuri pentru a facilita studenților emiterea legitimațiilor de călătorie online și prin automatele de vânzare.

CFR Călători și trei organizații studențești (Uniunea Studenților din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Liga Studenților Români din Străinătate) au încheiat un protocol cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online.

Totodată, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

”După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate”, informează reprezentanții CFR Călători.

”Vom reveni cu amănunte despre modul în care studenții vor putea procura online legitimațiile de călătorie cu trenurile CFR Călători în momentul în care modificarea legislativă va intra în vigoare. Intenția CFR Călători este ca măsura de emitere online a legitimațiilor de călătorie pentru studenți să poată fi aplicată la începerea anului universitar”, precizează aceeași sursă.

Sursă informații: CFR Călători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.