Premiul Charlemagne este acordat proiectelor gestionate de tineri care sprijină democrația în Europa și promovează cooperarea și înțelegerea atât în Europa, cât și la nivel internațional. ”Acesta evidențiază activitatea zilnică a tinerilor din întreaga Europă pentru consolidarea sentimentului de apartenență la o identitate europeană comună și sprijină participarea lor activă la dezvoltarea Europei”, se arată în prezentarea concursului.

Pentru a participa la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, este necesar:
– să ai un proiect european pe care dorești să îl înscrii în concurs
– să ai între 16 și 30 de ani
– să fii rezident/ă într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Toate proiectele depuse vor fi evaluate mai întâi de juriul național al statului membru al proiectului, care va selecta o singură nominalizare. Dintre cei 27 de câștigători naționali, cei mai buni trei laureați europeni vor fi selectați de juriul european și vor primi un premiu în valoare de până la 7.500 EUR pentru proiectele lor.

Ediția 2024 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni a fost lansat azi. Proiectele pot fi trimise până în 12 februarie. În martie vor fi anunțați câștigătorii la nivel național, în mai va fi ceremonia de decernare a premiului la Aachen.

Premiul I în 2023 a fost acordat proiectului „AILEM” (Belgia) – prima aplicație de limbaj creată special pentru refugiați și solicitanți de azil și dezvoltată cu consultarea acestora.

Premiul este un proiect comun al Parlamentul European și al Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen și a fost creat în 2008.

Detalii, aici.

Sursă informații: Parlamentul European. Sursă foto: Facebook / Spațiul Public European

CITEȘTE ȘI:
Profesorii din Maramureș, invitați să participe la Caravana Reciclării Creative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.