71% din posesorii de animale de companie pun muzică prietenilor lor necuvântători, 8 din 10 stăpâni de animale de companie fiind convinși că acestora din urmă le place muzica (ritmurile soft rock și acordurile clasice par a figura printre preferințele de top). Mai mult: 67% dintre posesorii de animale de companie le cântă acestora, în timp 57% dansează cu ele. Toate aceste statistici provin din sondajul online pe care Spotify l-a realizat cu 5.000 de posesori de animale de companie din SUA, Marea Britanie, Australia, Spania și Italia.

Circa 1 din 5 oameni și-a numit animalul de companie după un cântăreț sau o trupă, Bob Marley, Elvis sau Freddie fiind în topul alegerilor. Majoritatea celor chestionați au considerat că muzica ajută animalele de companie să se elibereze de stress și să aibă o stare de spirit mai pozitivă.

Toate aceste informații, dar și alte două cifre – și anume că 84% dintre intervievați au declarat că animalul de companie le completează viața, iar 53% dintre cei chestionați au admis că, dacă ar trebui să aleagă între partener și animalul de companie, l-ar alege pe cel din urmă – au reprezentat tot atâtea argumente pentru Spotify să întocmească liste muzicale personalizate pentru animalele de companie, indiferent că este vorba de câini, pisici, iguane, hamsteri sau păsări. (G.D.)

Creează aici playlist-ul pentru animalul tău de companie.
Sursă informații și foto: newsroom.spotify.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.