Două coduri galbene emise de Administrația Națională de Meteorologie vizează Maramureșul. Unul de instabilitate atmosferică (valabil azi), altul de disconfort termic (joi, vineri și sâmbătă).

Primul cod galben a intrat în vigoare la ora 10:00 și rămâne valabil până diseară, la ora 21:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Un al doilea cod galben, de data aceasta de disconfort termic ridicat, vizează și zone din Maramureș. Astfel joi, vineri și sâmbătă în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade. Minimele nu vor coborî sub 18-21 de grade.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 4 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.