InfoCons atrage atenția asupra unor aspecte de care trebuie să țineți cont în momentul achiziționării produselor specifice de Paști. Regula de bază, valabilă în fapt oricând, nu doar de sărbători, este să citiți cu atenție eticheta produselor pe care vă decideți să le achiziționați.

Pentru achiziționarea ouălor, InfoCons vă ajută cu mai multe precizări legate de informațiile pe care fiecare ou, prin ștanțare, trebuie să le poarte în ordinea mai jos menționată:

🍴 sistemul de creștere al găinilor, care este reprezentat de o cifră de la 0 la 3, astfel:
– cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic;
– cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber;
– cifra 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa;
– cifra 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătățite;
🍴 un cod format din două litere care reprezintă țara de origine (ex : România – RO) și un cod format din două litere care reprezintă județul (ex : Braşov – Bv);
🍴 un cod format din trei cifre, de la 001 la 999, care reprezintă numărul de ordine în cadrul județului.

”Tot prin ștanțare, fiecare ou supus comercializării trebuie să aibă înscrisă data durabilității minimale (DDM). Aceasta reprezintă data până la care ouăle pot fi consumate şi trebuie fixată la mai puțin de 28 de zile după data ouatului”, precizează InfoCons.

Sfaturile InfoCons sunt:
– evitaţi cumpărarea ouălor a căror coajă este crapătă, murdară sau spartă;
– verificaţi data durabilităţii minimale care este înscrisă pe ambalaj şi alte informaţii privitoare la ouăle achiziționate;
– atenţie la modul de depozitare a ouălor – păstrarea acestor produse la temperatura camerei favorizează dezvoltarea bacteriilor, precum salmonella;
– cumpăraţi vopsea de ouă numai din locuri autorizate;
– urmăriţi încadrarea produsului în data durabilităţii minimale.
– la vopsirea ouălor, nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, vă puteţi pune în pericol sănătatea!

Mai multe sfaturi și informații despre subiect sunt disponibile aici.

Sursă informații: InfoCons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.