”Indiferent de promoție, ai aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o reducere a drepturilor tale.” De aici pornind, InfoCons oferă câteva sfaturi pentru cei care doresc să profite de ofertele lansate de Black Friday. Astfel, achizițiile ar fi indicat să fie realizate doar după o monitorizare prealabilă a prețurilor produselor dorite, astfel încât reducerea să fie una reală. Atenția trebuie să fie maximă la verificarea prețului: dacă suma afișată conține sau nu TVA; dacă include și costurile de livrare ale produsului; dacă prețul contabilizat în coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat pe etichetă.

Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informații:
– datele de identificare (denumirea, adresa poștală și electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăților comerciale și cel de înregistrare fiscală etc);
– caracteristicile esențiale ale produsului;
– prețul cu toate taxele incluse;
– cheltuielile de livrare, dacă este cazul;
– modalitățile de plată și de livrare;
– perioada de valabilitate a ofertei sau a prețului;
– durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;
– existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a contractului.

”Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menționarea noului preț langă prețul anterior, barat; fie prin mențiunile „preț nou” – „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare; fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat.

Mai multe sfaturi, aici.

Sursă informații: InfoCons. Sursă foto: Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Aplicația InfoCons oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.