Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2024) se preconizează să se desfăşoare în perioada 11-17 aprilie la Tskaltubo (Georgia), după cum anunță Societatea de Științe Matematice (SSMR).

Elevele care doresc să facă parte din echipa care va reprezenta România la EGMO 2024 își pot exprima intenţia înscriindu-se, până în 26 ianuarie, la probele de selecție. Se pot înscrie eleve din clasele VIII-XII care au obținut cel puţin o medalie de argint la faze finale ale Olimpiadelor Naţionale pentru clasele VII-XII, la faza finală a Olimpiadei Naționale ”Gazeta Matematică” (gimnaziu sau liceu), sau o medalie la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Olimpiada Balcanică de Matematică sau Olimpiada Internațională de Matematică. Înscrierea se va face completȃnd formularul dedicat de pe site-ul SSMR.

Potrivit sursei citate, în 3 și 4 februarie vor avea loc două probe de selecţie în București. Ȋn urma rezultatelor se va decide lotul de patru eleve pentru EGMO 2024.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2023 (EGMO 2023), România a fost reprezentată de Ana Boiangiu și Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti), Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național ”Vasile Alexandri” Galați) şi Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova). Au obținut o medalie de aur și trei de argint, plasând România pe locul 3 în clasamentul țărilor europene și pe locul 6 în clasamentul general pe națiuni.

Sursă: Societatea de Științe Matematice

CITEȘTE ȘI:
Au început înscrierile pentru bursa SoNoRo Interferențe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.