Contemporary Literature Press – Editura Online a Universităţii Bucureşti, împreună cu Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Editura Eikon, anunță lansarea seriei cu titlul „DEBUT la Contemporary Literature Press”. Care presupune organizarea unei selecții de volume de poeme, dintre care unul va fi tradus de Lidia Vianu, directorul CLP, și publicat pe site-ul https://editura.mttlc.ro/, precum și pe hârtie. De asemenea, din volumele înscrise la selecție, va fi alcătuită o antologie de poezie românească și bilingvă, publicată online și pe hârtie.

”Se pot înscrie poeţi de toate vârstele, nefiind necesar să fie debutanţi – în sensul de prima lor publicare -, dar trebuie să fie prima lor carte la Contemporary Literature Press. În anii următori, vor fi invitați prozatori şi critici literari”, se arată în anunțul postat de Institutul Cultural Român. Volumul trebuie trimis până la 1 octombrie 2023, la adresa de email lidia.vianu@gmail.com.

În fiecare an, va fi publicat un volum în limba română şi în limba engleză, în traducerea Lidiei Vianu. El va apărea online şi pe hârtie.

Contemporary Literature Press, editura online a Universității din București pentru studiul limbii engleze prin literatură, este o editură total non-profit Urmăreşte răspândirea culturii româneşti în lume. Volumele publicate se accesează gratuit. Până în prezent a publicat peste 500 de cărți.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

CITEȘTE ȘI:
Au început înscrierile pentru Salonul naţional de fotografie ”Fotogeografica”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.