SPIRE START-UPS este un program de mentorat gratuit destinat persoanelor și echipelor care au idei de afaceri inovatoare și revoluționare menite să ajute la transformarea biomasei rezultate după decontaminarea celor cinci terenuri poluate cu metale grele din proiectul SPIRE BAIA MARE în produse noi, utilizabile și cu valoare pentru societate.

O echipă întreagă de specialiști va asista la dezvoltarea și validarea ideii tale în cadrul workshop-urilor, webinarilor tematice și în cadrul sesiunilor de mentorat individual desfășurate în cadrul programului.

Criterii de eligibilitate
– persoane sub 35 de ani (aplicantul), cu reședința/domiciliu în județul Maramureș;
– activitatea propusă trebuie implementată în Baia Mare;
– propunerea trebuie să se coordoneze cu proiectul SPIRE si obiectivele specifice. Astfel, propunerile trebuie focalizate pe conceptul de lanț valoric al biomasei (biomasă rezultată în urma fitoremedierii terenurilor). Domeniile eligibile de aplicare aferente conceptului de lanț valoric al biomasei sunt: materiale noi rezultate din prelucrarea biomasă; produse inovative/ecologice rezultate din biomasă; soluții pentru regenerare urbană utilizând biomasă (spre exemplu: utilizarea biomasei ca materiale de construcții pentru reabilitarea termică a clădirilor etc.); digitalizarea procesului de valorificare a biomasei.

În prima fază vor fi alese 10 idei, cele mai relevante în contextul proiectului SPIRE. Comunitatea locală va vota și primele șase idei intră în prima etapă a programului de mentorat. Vor urma cinci luni pentru dezvoltarea unui plan de afacere. În această etapă vei beneficia de mentorat din partea parteneriatului SPIRE. Pasul următor va fi DEMO DAY – un eveniment public unde ideile îmbunătățite vor fi prezentate unui juriu de experți și actori importanți. În a doua etapă a programului de mentorat dacă ajungi, atunci înseamnă că ești printre câștigători și vei fi invitat să te muți în spațiul de co-working SPIRE HUB (Casa Schreiber) unde vei putea să lucrezi în continuarea la afacerea ta. De aici începe călătoria adevărată pentru a transforma idea în realitate…

Aplicația este deschisă până la data de 23 martie.

Află aici mai multe detalii despre proiect.

Sursă informații și foto: SPIRE Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.