”România 100 la Jocurile Olimpice” este tema ediției cu numărul 5 a Olimpiadei de Benzi Desenate. ”În contextul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, România marchează 100 de ani de la prima medalie olimpică obținută la JO (Paris 1924), iar acest lucru ne încurajează să explorăm, să inovăm și să transpunem în benzi desenate ceea ce înseamnă spiritul olimpic, inspirându-ne din istoria bogată a României la JO și a relației sale cu Franța și Parisul. De aici rezultă o sursă infinită de subiecte și influențe, îmbinarea dintre sport / spiritul olimpic și cultură!”, se arată în prezentarea evenimentului. Concursul este destinat elevilor din clasele I-XII și studenților.

Conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor naționale care au ridicat România la cel mai înalt nivel de performanță olimpică, precum și promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate sunt doar două dintre obiectivele vizate de acest concurs.

Lucrările pot fi trimise până în 31 martie. Se va concura pe mai multe categorii, pentru fiecare categorie în parte existând un loc I, un loc II și un loc III. De asemenea, se vor acorda trei mențiuni pentru fiecare grupă de participare. Toți participanții vor primi diplome de participare, via e-mail. Toți bibliotecarii, învățătorii și profesorii coordonatori vor primi diplome, via e-mail. Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții culturale din țară și de peste hotare.

Olimpiada de Benzi Desenate este inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate. Sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Toate detaliile, aici.

Sursă: Institut français de Roumanie à Bucarest

CITEȘTE ȘI:
Două eleve din Maramureș, premiate la concursul ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.