S-a dat startul în a șasea ediție a competiției naționale „Învață să programezi cu Alice”, întrecere destinată elevilor de gimnaziu și liceu pasionați de informatică. ”Dacă ai fi profesor pentru o zi, cum ai alege să predai materia elevilor tăi?” – aceasta este provocarea ediției 2020.

Competiția națională “Învață să programezi cu Alice” organizată de către ADFABER și sponsorizată de către Oracle Academy, se află la cea de-a șasea ediție. În fiecare an, sute de elevi pasionați de informatică participă la competiție pentru a învăța bazele programării Java într-un mod distractiv și interactiv.

Dacă ești elev în clasele V-XII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție. Fie că știi noțiunile de bază în limbajul Java sau acum faci primii pași în lumea programării, cu Alice poți crea adevărate lumi virtuale, cu personaje sau obiecte animate. ”Tu înveți în cel mai distractiv mod, iar noi îți vom aprecia munca și creativitatea, cu numeroase premii!”, spun organizatorii.

Tema de anul acesta a proiectului este ‘‘Școala interactivă’’. ”Dacă ai fi profesor pentru o zi, cum ai alege să predai materia elevilor tăi? Noi te provocăm să-ți pui imaginația la încercare și să transformi informațiile teoretice ale unei materii predate la școală, într-o activitate interactivă și distractivă, cu ajutorul animațiilor Alice. Poți alege să creezi fie un joc educațional, fie o lecție interactivă”, anunță cei de la ADFABER.

Calendarul competiției
14 septembrie – 2 noiembrie – înscrierea în concurs
26 octombrie – 2 noiembrie – trimiterea proiectelor
2-13 noiembrie – jurizarea proiectelor
16 noiembrie – desemnarea câștigătorilor

”Tu înveți în cel mai distractiv mod, iar noi îți vom aprecia munca și creativitatea, cu numeroase premii!”, spun organizatorii.

Detalii și înscrieri, aici.

Sursă informații și foto: ADFABER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.