Elevii claselor II-VI pot participa la concursul național ”Matemaniada”. La prima ediție, în 2023, peste 30.000 de elevi și 500 de școli s-au înscris.

Centrul educațional Matemanie+ dă startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a concursului național de matematică ”Matemaniada”.

Concursul destinat elevilor din clasele II-VI este gratuit. Participanții pot fi elevi de la unitățile de învățământ preuniversitar din România, precum și orice alți elevi români care studiază în afara României sau în regim de homeschooling.

”Matemaniada” are loc online sau fizic, pe platforma matemaniada.ro. Etapa I are loc pe 12 martie, cu participare oricând între orele 09:00 și 20:00. Înscrierile pentru concurs se realizează de către profesori sau părinți aici, până în 8 martie. De asemenea, profesorii au și posibilitatea de a desfășura concursul la clasă. Participanții au două ore la dispoziție pentru a rezolva cele 15 de probleme cu răspuns tip grilă. Subiectele sunt create de profesorii Matemanie+ și cuprind atât conținuturile din programa școlară obligatorie pentru toți elevii, cât și conținuturi suplimentare menite să provoace gândirea logico-matematică.

„La ce ar folosi un concurs de matematică în educația unui copil? Nu, nu pentru diplome sau premii. Părinte sau profesor înțelept, demonstrează-i copilului că provocările nu trebuie privite cu teamă, ci ca o oportunitate de a se motiva și autoevalua”, spune Aida Frujină, una din profesoarele fondatoare ale centrului Matemanie+.

Prima ediție a adunat în doar 14 zile de înscrieri peste 30.000 de elevi din peste 500 de școli din România și Republica Moldova.

Concursul reprezintă inițiativa centrului Matemanie+ și a celor două profesoare fondatoare, Florina Baciu – antrenoare de olimpici la matematică și profesor la Liceul ”Marin Preda” din București – și Aida Frujină – profesor Merito de la Școala 195 din București.

Sursă: Matemanie+

CITEȘTE ȘI:
Elevii de gimnaziu și liceu, invitați să se înscrie la concursul de eseuri „Mineralele din viața noastră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.