Casa Corpului Didactic Maramureș invită elevii din clasele III-X, pasionați de lectură, să participe la Festivalul Național ”CDIdei în cărți”.

Festivalul Național ”CDIdei în cărți”, organizat de Casa Corpului Didactic Sibiu în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Maramureș, a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal – ”Muzeul literar”, în cadrul căreia – în urma lecturării unei cărţi/lucrări documentare – elevii realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului-vizitator.

În cadrul Festivalului Național ”CDIdei în cărți”, elevii – organizați în echipe de câte trei, coordonate de un cadru didactic – vor alege o lucrare pe care să o citească și vor realiza următoarele produse: fișa lucrării citite, jurnalul echipei și un obiect reprezentativ / macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită / filmul de prezentare a cărții (book trailer), după caz. Elevii vor pregăti o prezentare orală de cel mult 10 minute a obiectului / machetei / filmului.

În 2021 Festivalul Național ”CDIdei în cărți” se desfășoară pe patru categorii de vârstă: clasele III-IV, V-VI, VII- VIII, IX-X. Pentru fiecare categorie de vârstă sunt definite următoarele secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne (franceză, engleză, germană) și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Prima etapă a festivalului, cea județeană/regională, va va avea loc online în perioada 10-21 mai. Etapa națională se va derula tot online, în perioada 31 mai-4 iunie. Înscrierile sunt deschise până în 28 februarie.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații: Casa Corpului Didactic Maramureș. Imagine de Kidaha de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.