Muzeul Național Cotroceni lansează concursul de arte vizuale ”Cotroceni Creativ Junior”, care se adresează elevilor aflați la început de drum, încurajându-i să își etaleze creativitatea, să își îmbogățească experiența, oferindu-le, în același timp, vizibilitate în lumea artei.

Prin intermediul acestei competiții și având deja experiența proiectelor ”Cotroceni Creativ” şi ”Centenar Creativ”, Muzeul Național Cotroceni își propune să contribuie la dezvoltarea unei noi direcții de promovare a patrimoniului muzeal și la susținerea tinerilor artiști. ”Concursul are ca obiectiv crearea unor lucrări (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video art, animație, instalație, arte decorative, tehnici mixte etc) inspirate din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni sau de personalitățile și momentele istorice care și-au legat numele de acest spațiu”, se arată în comunicatul muzeului.

Participanții (tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani) se pot înscrie până în 18 iunie, prin completarea formularului de concurs și încărcarea lucrării în format digital.

Creațiile selectate de juriu vor fi prezentate într-o expoziție online, vernisată pe data de 10 iulie 2020, cu ocazia aniversării a 29 de ani de la înființarea Muzeului Național Cotroceni.

Juriul (alcătuit din Ioana Ciocan – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Cosmin Năsui – curator și critic de artă, Liviu Sebastian Jicman – director general al Muzeului Naţional Cotroceni și Anastasia Stoiciu – artist vizual) va selecta 7 lucrări care vor primi câte un premiu în valoare de 500 de lei. Alte 13 lucrări vor fi integrate în secțiunea ”Artiști de urmărit” a expoziției online.

🎨 Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Național Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.