Se caută profesorul anului din mediul rural

Până în 15 ianuarie se fac nominalizări pentru Gala ”Profesorul Anului din mediul rural”, anunță Teach for Romania. ”Singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural”, după cum informează organizatorii.

Cea de-a doua ediție a evenimentului Gala ”Profesorul Anului din mediul rural” va pune din nou reflectoarele pe calitatea educației din mediul rural, ”promovând acele cadre didactice care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă”, menționează sursa citată.

Categoriile de nominalizare reflectă provocările reale și nevoile critice ale copiilor din mediul rural: prevenirea abandonului școlar; dezvoltarea literației (a abilităților de citit-scris); dezvoltarea abilităților socio-emoționale; dezvoltarea leadership-ului la elevi; implicarea în comunitate.

De ce au ales cei de la Teach for Romania să premieze dascălii de la țară? ”În România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban. Mai mult decât atât, 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți de scris și citit la finalul ciclului primar. Cu toate acestea, există copii din mediul rural care reușesc să sfideze aceste statistici, copii care au parte de o educație de calitate mulțumită unor profesori, învățători, educatori și consilieri școlari profesioniști. Aceste cadre didactice trec peste numeroasele provocări inerente predării în mediul rural – de la naveta dificilă și zecile de ore pierdute pe drum în fiecare săptămână, la normele împărțite între 3 sau chiar 4 școli mici și până la nevoile diferite, mai mari, ale elevilor lor care depind uneori exclusiv de oamenii de la catedră pentru a-și găsi motivația și determinarea de a da o șansă educației.”

Acești profesioniști merită să iasă din anonimat, iar efortul, dăruirea și perseverența lor merită să fie recunoscute. Nominalizările se fac până pe 15 ianuarie pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2021 – august 2022.

Regulamentul, aici.

Sursă informații și foto: Teach for Romania

Trofeul Mentor

CITEȘTE ȘI:
Nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.