Meteorologii au anunțat cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabil pentru mai multe județe, inclusiv Maramureș. Iată situația:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Notă: duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Sursa text și foto: CJSU Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.