Romanian Science Festival lansează ”Scrisori către viitori oameni de știință”, propus de mentorul Oana Truică, originară din Baia Mare, cu doctorat în Biotehnologie la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, în prezent cercetător în Chicago.

”Prin această inițiativă dorim să conectăm elevi care provin din toate mediile sociale, cu oameni de știință. Astfel dorim să conturăm mai bine imaginea unui om de știință adevărat, să aducem informații despre cum poți deveni un om de știință sau cercetător, cu ce se ocupă un om de știință, ce este cercetarea și dorim să încurajăm elevii spre viitoare cariere în domeniile STEM”, explică reprezentanții Romanian Science Festival.

✉️ Un profesor sau un diriginte trebuie să înscrie clasa până în 30 iunie, completând acest formular. Astfel experiența corespondenței va fi o activitate pentru întreaga clasă.

”Deocamdată putem include în program doar trei clase. Dar dacă comunitatea de mentori se mărește, vom putea mări și noi numărul de clase participante. Așa că așteptăm și viitori mentori să se înscrie în program”, este mesajul celor de la Romanian Science Festival.

Romanian Science Festival își propune în primul rând să promoveze educația științelor prin metode non-formale, dedicate publicului larg. De asemenea, își propune să construiască o punte de legătură dintre diaspora științifică și contextul educațional din România, oferind astfel modele de succes și orientare în carieră tinerilor.

✉️ Mai multe poți afla aici.

Sursă informații și foto: Romanian Science Festival. Imagine deschidere de Trang Le de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.