Asociația VeDem Just a lansat un produs inedit: ”Lege-n-Dar”. O aplicație multifuncțională de educație juridică, complet gratuită, ce se poate instala pe telefonul mobil.

Aplicația se adresează cu precădere tinerilor, însă vine în sprijinul oricărei persoane ce dorește să fie la curent cu noutățile legislative explicate pe înțelesul tuturor.

Pot scrie chiar orice pe facebook? Mă pot angaja fără contract de muncă? Unde reclam că un produs cumpărat este defect? Ce este o percheziție? Cine poate autoriza o interceptare? Chiar sunt toate legile obligatorii? Doar câteva dintre întrebările la care răspunsurile sunt de acum chiar pe telefonul tău mobil, dacă instalezi ”Lege-n-Dar”.

”Practic, aplicația este un asistent legal pentru a va îndruma cum să vă comportați corect în orice circumstanță astfel încât să nu intrați în conflict cu legea”, spun cei de la Asociația VeDem Just.

Aplicaţia are patru funcționalități:

✅ ”Învață să gândești legal”: află regulile de urmat în familie, pe stradă, la școală, în online, în mașină, la medic, la locul de muncă, la tribunal; informațiile au la bază ghidul de educație juridică scris de judecătorul Cristi Danileț; au fost utilizate peste 500 de acte normative uzuale, care se pot accesa la finalul fiecărui capitol”
✅ ”Testează-te”: verifică ce ştii şi ce nu ştii, la modul haios, despre reguli, proceduri, termene, sancţiuni (bateriile de teste sunt în plin proces de alcătuire);
✅ ”Dicționar de legaleză”: peste 1.000 de termeni juridici sunt explicaţi pe înţelesul tău; peste 780 de expresii latineşti care țin de domeniul dreptului sunt traduse în română;
✅ ”Alertă legală”: primește știri în timp real despre legi noi explicate pe scurt, evenimente juridice, hotărâri deosebite.

Conținutul aplicației este gândit ca un ”living document”: oferă posibilitatea ca utilizatorul să intre în legătură cu echipa tehnică pentru a oferi sugestii de îmbunătățire a informațiilor furnizate.

Asociaţia VeDem Just cuprinde jurişti, elevi şi profesori. Ea a fost fondată în 2015 și este cunoscută pentru un amplu program de educație juridică pe care îl derulează de cinci ani: redactarea de manuale juridice adresate elevilor și distribuire gratuită, instruire a profesorilor pentru a preda formal educația juridică, organizarea de lecții și tabere de educație juridică adresate elevilor, instruire a profesioniștilor dreptului pentru a ține lecții nonformale de educație juridică.

Sursă informații și foto: Asociația VeDem Just

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.