Teach for Romania a dat startul nominalizărilor pentru Gala ”Profesorul anului din mediul rural 2024” şi caută profesorii care reuşesc să demonstreze că, oricât de mari ar fi provocările, educaţia de înaltă calitate este posibilă în şcoala din mediul rural. Cea de-a treia ediţie a evenimentului va pune din nou reflectoarele pe calitatea educaţiei din mediul rural, promovând acele cadre didactice care cred în potenţialul fiecărui copil, care se pregătesc şi îşi folosesc toată creativitatea şi resursele pentru a le oferi acestora şansa la un viitor mai bun prin educaţie modernă, de calitate, relevantă – se arată într-un comunicat al Teach for Romania.

Categoriile de nominalizare sunt: educatori, profesori debutanţi, dezvoltarea literaţiei (a abilităţilor de citit-scris), dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, dezvoltarea leadership-ului la elevi, prevenirea abandonului şcolar, implicare în comunitate.

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură şi va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în educaţie, reprezentanţi ai sectorului business, elevi, parteneri instituţionali, parteneri media, profesori sau alumni susţinuţi de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informaţiilor furnizate.

Nominalizările pot fi făcute până pe 10 decembrie, ora 23.59, aici, pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2022 – august 2023 şi poate fi nominalizat orice cadru didactic (educator, învăţător, profesor, consilier şcolar). Pentru mai multe detalii despre categoriile de nominalizare, procesul de jurizare, premii, poate fi consultat regulamentul. Anunţarea câştigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment de premiere organizat în data de 15 februarie.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează şi pregăteşte oameni valoroşi să devină profesori şi învăţători în şcolile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunităţi. ”La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul şi poate să aibă parte de o educaţie de calitate, alături de un profesor sau un învăţător care crede în el. În anul şcolar 2023-2024, 146 de cadre didactice fac parte din programul nostru şi predau în 123 şcoli, din 22 de judeţe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 279 alumni, absolvenţi ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în şcoli publice din România, dezvoltând şi inovând cultura organizaţională a acestora” – arată reprezentanții organizației.

Sursă informații și foto: Teach for Romania

CITEȘTE ȘI: Se fac înscrieri pentru cei care vor să devină polițiști de…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.