”1 din 4 cetățeni ai UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au susținut că au evitat să furnizeze informații personale serviciilor de rețea sociale sau profesionale în 2019 din motive de securitate”, informează InfoCons.

”În toate statele membre ale UE, cea mai mare parte a persoanelor care au evitat să furnizeze informații personale serviciilor de rețea sociale sau profesionale s-a înregistrat în Franța (40%), urmată îndeaproape de Olanda (39%), Finlanda (37%) și Slovacia și Suedia (fiecare 36%)”, precizează aceeași sursă.

La pol opus, trag semnalul de alarmă cei de la InfoCons, se află România: ”o parte mai mică a populației s-a abținut de la furnizarea unor astfel de informații în Lituania (6%), Bulgaria și Ungaria (ambele 8%), Croația și România (ambele 9%)”.

Recomandarea celor de la InfoCons este să vă asiguraţi că faceţi cumpărături numai de pe site-uri legitime. ”Dacă alegeţi să faceţi cumpărături online sau să participaţi la licitaţii online, asiguraţi-vă că sunteţi la curent cu politica de rambursare şi de gestionare a proceselor de litigii şi fiţi atent să nu vi se taxeze un preţ excesiv. De asemenea, este recomandat să utilizaţi un serviciu de custodie. Acest serviciu va reţine plata dumneavoastră şi o va trimite vânzătorului odată ce aţi confirmat primirea articolului achiziţionat. De regulă, se percepe o mică taxă pentru acest serviciu”, informează reprezentanții InfoCons.

Aceștia vă sfătuiesc să nu răspundeţi e-mailurilor spam (nici măcar cu scopul de vă dezabona), să nu dați click pe link-uri şi nici să nu apelaţi numere de telefon dintr-un e-mail spam. Și, desigur, să deţineţi un software de protecţie şi să consultaţi un specialist în calculatoare.

Sursă informații: InfoCons. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.