Începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind ”Roam like at home” (RLAH) nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană, anunță Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Tarifele de roaming în Marea Britanie vor fi stabilite în continuare în condiții comerciale.

ANCOM recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile.

”Încetarea mecanismul «Roam like at home» în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamnă că operatorii telecom din România nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spațiului Economic European – bineînțeles, nu există o interdicție pentru furnizorii din România să păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ține strict de strategia comercială a fiecărui furnizor”, declară Eduard Lovin – vicepreședinte ANCOM.

Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii români care călătoresc ocazional în țarile din Spațiul Economic European (SEE – Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) beneficiază de mecanismul ”Roam like at home”, în baza căruia sunt tarifați pentru serviciul de roaming ca și cum ar fi un consum efectuat în România, în afara propriei rețele, în masura în care acesta nu depășește limitele unei utilizări rezonabile.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.