Până în 31 octombrie, toți iubitorii de muzică sunt invitați să depună o lucrare personală (sau un fragment) inspirată din creaţia lui Ludwig van Beethoven, indiferent de gen sau stil, în cadrul concursului ”Quoting Beethoven” de creație muzicală și reinterpretare a operei celebrului compozitor.

🎵Cu ocazia celei de a 250-a aniversări a naşterii lui Ludwig van Beethoven, Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Săptămâna Sunetului și Universitatea Națională de Muzică București îi provoacă pe melomani şi pe tinerii artişti ”să se inspire, să reinterpreteze şi să actualizeze opera <<starului>> absolut al muzicii clasice”, anunță reprezentanții Institutului Goethe.

🎵Fiecare lucrare personală înscrisă în concurs trebuie să aibă o durată maximă de 5 minute; să fie prezentată în format mp3 (320 kbps); să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de până în 31 octombrie.

🎵Un juriu specializat va selecta lucrările câștigătoare. Premiile sunt atractive: sejururi de formare la Viena şi Bonn, oraşe importante pentru creaţia lui Beethoven, sau introducerea lucrărilor în concerte publice pe scena Sălii Radio.

”De ce? Pentru că în 2020 îl sărbătorim pe autorul celei mai celebre fraze muzicale din toate timpurile, compozitorul clasic ale cărui lucrări sunt interpretate cel mai frecvent, în întreaga lume”, explică organizatorii.

Sursă informații și foto: Goethe-Institut București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.