Black Friday vine cu ”campanii promoționale” din partea infractorilor online, avertizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatorii primesc – pe social media sau în mesagerie – mesaje cu link-uri către site-uri compromise, unde se prezintă oferte promoționale false. ”Chiar dacă unele site-uri false sunt identificate de Directoratul Național de Securitate Cibernetică, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri aproape zilnic (extinzând numărul de organizații cunoscute a căror identitate vizuală este folosită în atacuri)”, atrag atenția polițiștii de prevenire maramureșeni.

Aceștia fac câteva recomandări oferite cu sprijinul Directoratului Național de Securitate Cibernetică:

❗️ evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a face click;
⛔️ nu furnizați date cu caracter personal, financiar sau alte date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri;
✔️ verificați mereu existența promoțiilor pe site-ul oficial al brandului și raportați orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro.

”În cazul în care efectuați cumpărături cu plata online, fiți atenți când oferiți detaliile cardului de credit sau de debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este mai sigur să folosiți un card separat dedicat tranzacțiilor online, pe care să-l încărcați numai cu suma necesară achiziției”, mai precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș.

Pentru a fi mereu la curent cu ultimele metode de fraudare ale infractorilor cibernetici, pentru a ști cum să le îngrădiți accesul la banii voștri sau la datele voastre personale, puteți accesa mai multe informații utile aici.

Sursă informații: Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș. Imagine de belozerovkids de la Pixabay.

 

CITEȘTE ȘI:
S-a înființat Comandamentul Special Black Friday

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.