RSA Cosmos organizează un workshop gratuit pentru planetariile digitale românești. Specialiștii acestora vor fi instruiți să opereze cu noua variantă software de administrare, cu bazele de date ale obiectelor cosmice și să realizeze spectacole digitale.

Un reprezentant al Planetariului Baia Mare va participa la acest atelier de la Bacău. Drept pentru care ”în perioada 13-17 octombrie sunt sistate spectacolele digitale, operându-se doar cu proiectorul stelar analogic, în condiții speciale, dictate de situația sanitară”, anunță reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice.

Demonstrațiile astronomice cu proiectorul analogic ZEISS Skymaster ZKP4 se vor face cu ocuparea a maxim 50% din capacitatea sălii (respectiv 20-25 locuri). Reprezentațiile vor avea loc din două în două ore. Timpul alocat demonstrației astronomice se restrânge la 25-30 minute.

Ca atare, orarul de acces la Planetariu se modifică până în 19 octombrie. Orele de acces până duminică inclusiv sunt 9.00, 11.00, 13.00 și 15.00. Luni – închis.

Mai multe despre Planetariu, aici.

Sursă informații și foto: Planetariul Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Planetariul Baia Mare | Din 1 septembrie, întrebați de Satelix! | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.