Profesorii de orice disciplină care predau la ciclurile primar, gimnazial și liceal sunt invitați să se înscrie la ”Conferința pentru Educație de Mediu”. Eveniment online organizat de British Council în parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Ideea acestui proiect s-a născut în 2021, cu ocazia Conferinței ONU privind schimbările climatice, găzduită în Marea Britanie. ”British Council, ca organizație internațională a Regatului Unit pentru relații culturale și oportunități educaționale, a dezvoltat atunci o serie de resurse educaționale de mediu transcurriculare, pentru a sprijini profesorii de orice disciplină din întreaga lume să predea elevilor noțiuni de educație de mediu într-un mod atractiv”, menționează organizatorii conferinței.

În 2022, materialele au fost aduse și în România, fiind implementate într-un proiect pilot, ”Climate Action in Education”, cu un eșantion de +10.000 de elevi și 550 de cadre didactice de diferite discipline de la grădinițe, școli gimnaziale și licee. ”Având în vedere reacțiile pozitive de la profesori și elevi, am tradus aceste resurse și în limba română, pentru a spori gradul de accesibilitate la ele. Caracterul lor transcurricular le face adaptabile pentru multe discipline, începând cu materiile exacte, științele pământului, continuând cu artele, dar și cu literatura, astfel că prin activitățile interactive propuse elevii își pot dezvolta nu numai cunoștințele despre educație de mediu, dar și competențele transversale, precum gândirea critică, creativitatea, rezolvarea de probleme, comunicare și colaborare”, precizează sursa citată.

Aceste resurse vor fi prezentate în cadrul evenimentului ”Conferința pentru Educație de Mediu”. Înscrierile se pot face până în 10 martie. Numărul de locuri este limitat. Conferința va avea loc vineri, 17 martie, pe platforma Zoom. În intervalul orar 16.00 -19.30.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: British Council Romania

CITEȘTE ȘI:
Un proiect al silvicultorilor maramureșeni pentru copii | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.