Intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – asta anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele zile.

În intervalul 27 martie (ora 6.00) – 29 martie (ora 21.00), precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), îndeosebi în jumătatea de nord, se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare). La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. Atingând viteze în general de 45-65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni în toată țara rece pentru această perioadă. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Un cod galben a emis Administrația Națională de Meteorologie pentru ziua de mâine, între orele 6.00 și 23.00. În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80-90 km/h. Viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 2 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.