”Un nou proiect Cărturești prinde viață la final de 2023: Premiile Cărturino dedicate cărților pentru copii, un demers de recunoaștere a valorii literaturii pentru copii, a importanței ei în piața de carte românească și în procesul de a crește cititori încă de mici.” Așa încep cei de la Cărturești prezentarea Premiilor Cărturino.

Premiile Cărturino includ două secțiuni principale:
Cartea ilustrată a anului, un premiu în valoare de 2000 de euro, acordat pentru carte ca întreg (text și ilustrație), care se va împărți în mod egal între scriitor și ilustrator;
Cartea de literatură pentru copii a anului, în valoare de 1000 de euro, acordat pentru text.

Pe lângă valoarea premiilor în bani, câștigătorii celor două secțiuni vor primi cărți în valoare de 200 de euro, pe care le vor dona unor asociații sau instituții alese de ei. Selecția cărților va aparține câștigătorilor.

În cadrul Premiilor Cărturino vor exista încă două secțiuni speciale, în valoare de 500 de euro fiecare: Premiul librarilor (acordat de un grup de librari reprezentanți ai mai multor librării din România) și Premiul copiilor (votat de un grup de copii sub coordonarea Svetlanei Cârstean).

”În contextul creșterii constante a segmentului de cărți pentru copii pe piața românească în ultimii ani – inclusiv a celor semnate de scriitori și ilustratori români –, cu titluri apărute în condiții grafice tot mai curajoase și atent curatoriate, se impune o formă suplimentară de recunoaștere a lor, cu atât mai mult cu cât, cu excepția trofeelor acordate de edituri pentru manuscrise publicate ulterior, nu există în România premii dedicate cărților pentru copii”, motivează cei de la Cărturești apariția Premiilor Cărturino.

Înscrierea cărților se va face în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Cărturești

CITEȘTE ȘI:
Cărțile ilustrate de băimăreanca Raluca Fărcaș, disponibile și în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.