Se modifică normele metodologice privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Activităţile de jocuri de noroc se vor putea realiza, conform hotărârii de Guvern din ședința de joi, prin intermediul terminalelor autonome, operate în mod direct de către participanții la joc sau prin accesarea secțiunii dedicate acestei activități disponibilă pe site-urile oficiale ale Companiei Naționale Loteria Română. Asta cu condiția achitării taxei de participare, ”iar efectuarea plății pentru participarea la jocurile loto să poată fi realizată și prin instrumente de plată electronice, așa cum sunt reglementate de legislația în vigoare, pentru a permite realizarea acestor activități cu respectarea regulilor de distanțare socială”, precizează Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

Această decizie vine în contextul necesității digitalizării activității Loteriei Românie și, totodată, pentru a completa legislația aflată în vigoare care nu avea în vedere situații de genul limitării liberei circulații și libertății economice ca urmare a unor situații de urgență, precum apariția unei pandemii.

Sursă informații: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.