Concursul de scriere ”Conversație cu Micul Prinț” evocă ”puterea literaturii și imaginației de a înfrunta necunoscutul, de a învăța oamenii să «citească» lumea și să o descopere dintr-o nouă perspectivă”.

Așa prezintă cei de la UNESCO evenimentul organizat împreună cu alianța deschisă Le CRI Learning Planet, Fundația pentru tineret ”Antoine de Saint-Exupéry” și Asociația ”Labo des Histoires” cu ocazia aniversării a 120 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry.
Competiția este inspirată de povestea poetică și filosofică ”Micul prinț”, cea mai cunoscută și mai tradusă operă de literatură franceză din lume, și invită tinerii să se reconecteze cu imaginația bogată a autorului. ”De data aceasta este vorba de imaginarea unei conversații între o fetiță și Micul Prinț în timpul perioadei de izolare generate de COVID”, precizează organizatorii.

Obiectivele competiției sunt:
– promovarea gustului pentru limbă și literatură în rândul copiilor, adolescenților și adulților tineri;
– familiarizarea copiilor, adolescenților și adulților tineri cu scrierea creativă;
– dezvoltarea gustului pentru opera lui Antoine de Saint Exupéry.

Pentru a participa la concursul de scriere, trebuie să vă înscrieți utilizând formularul online. Limbile competiției sunt araba, chineza, engleza, franceza, rusa și spaniola. Concursul este deschis tuturor tinerilor născuți după 1 ianuarie 1995. Lucrările pot fi trimise până în 30 noiembrie.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul competiției.

Sursă informații: Comisia Națională a României pentru UNESCO. Sursă foto: Learning Planet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.